Kako kupovati jeftinije?

MrOferto
Jedna stvar koja je zajednička kupcima diljem svijeta je to da žele ostvariti više za svoj novac. Postoji nekoliko načina da se ostvari najbolji omjer cijene i kvalitete, da kupujete a pritom štedite i budete zadovoljni kupovinom. Najvažnija stvar za sprječavanje rasipanja novca i nepotrebnih troškova je izbjegavanje neplaniranog odlaska u trgovinu. Stoga izbjegavajte takve odlaske u trgovine, planirajte svaku sljedeću kupovinu i prije kupovine napravite popis stvari koje trebate kupiti, bilo da je riječ o tjednoj kupovini namirnica ili o kupnji uređaja bijele tehnike. Kada budete u trgovini držite se popisa i izbjegnite nepotrebno trošenje novca.
Kako kupovati jeftinije?

Akcije i rasprodaje

Akcijski katalozi raznih trgovina nas neprestano obasipaju akcijama i popustima. To treba iskoristiti na način da redovito pratite akcijske kataloge vaših omiljenih trgovina i prema tome planirate svoju kupovinu. Korisno je pratiti rasprodaje trgovina s odjećom i obućom, drogerija i velikih robnih centara s tehnikom i uređajima. Zahvaljujući rasprodajama možete uhvatiti proizvode koje želite po znatno nižoj cijeni od uobičajene.

Redovito pratite sezonske akcije i rasprodaje, kada se na akciji nalazi velik dio asortimana. Uz sezonske akcije, postoje i akcije pojedinih dijelova asortimana tijekom cijele godine. Osim popusta, isplati se kupovati na akcijama koje vam omogućuju da po cijeni dva proizvoda doma odnesete tri proizvoda. Takve akcije odlične su kod proizvoda koji se ne kvare i koje možete pohraniti.

Kuponi i kodovi za popust

Uz akcije i rasprodaje, odličan dodatak štednji je kupovina uz kupone i kodove za popust koji se odnose na odabrani proizvod ili na čitav asortiman. U akcijskim katalozima možete pronaći razne akcije i popuste, a na portalima možete pronaći kodove za popuste koje vrijedi iskoristiti.

Ako kupujete u online trgovinama veće su šanse da ćete naići na posebne akcije ili kodove za popuste koje možete iskoristiti pri sljedećoj kupovini. Uglavnom se kod za popust odnosi na posebno označeni dio asortimana koji ćete lako prepoznati u online trgovini.

Usporedite cijene

Zahvaljujući sve većoj dostupnosti informacija, danas možete na klik miša prelistati aktualne akcijske kataloge odabranih trgovina. Stoga prije kupovine, prelistajte aktualne kataloge trgovina koje se bave prodajom odabranog proizvoda i usporedite cijene. Iznenadili biste se koliko cijene variraju od trgovine do trgovine. Uz to, često se dogodi da pojedina trgovina upravo ima aktualan kupon ili kod za popust na određeni dio asortimana. Uspoređivanje cijena ne zahtijeva mnogo vremena, a može vam uštedjeti znatne količine novca.

Trgovine koje se bave prodajom odjeće i obuće često imaju outlet u kojem možete pronaći daleko niže cijene od onih u redovnim trgovinama. U outletu se uglavnom nalaze proizvodi iz prošlogodišnjih kolekcija, zato im cijene s vremenom padaju.

Programi vjernosti

Ako redovito kupujete u određenim trgovinama, svakako se prijavite za program vjernosti pojedine trgovine. Članovi kluba vjernosti redovito ostvaruju razne dodatne pogodnosti koje se očituju u obliku popusta, dodatnih bodova koji donose određene popuste ili druge pogodnosti na kraju svakog vremenskog razdoblja, besplatnu dostavu i slične pogodnosti.

Danas gotovo svaka trgovina svojim kupcima nudi mogućnost učlanjivanja u program vjernosti, zato se vrijedi raspitati u poslovnicama ili na službenoj internet stranici trgovine i učlaniti se u program vjernosti još danas.

Reciklirajte

Još jedan način uštede je recikliranje stare odjeće, opreme ili namještaja na način da ih uredimo, restauriramo ili prenamijenimo. Primjerice uređenjem starog namještaja dajete svom domu vlastiti potpis, a pritom ne trošite svoj novac. Sajmovi, buvljaci i antikvarijati također nude zanimljive i raznovrsne proizvode po niskim cijenama.


« Krem juha od krumpira sa špekom Utječe li odabir odjeće i obuće na trening? »