Osvježavajući kokteli za vruće ljetne dane

MrOferto
U toplim ljetnim danima svakako odlično odgovara osvježavajuće piće, a još kada je to piće slatki koktel, kombinacija sunca i uživanja postaje veća. U koktele ide razno bilje koje možemo uzgojiti i u svome dvorištu ili na balkonu, stoga će svježe ubrani listići mente ili bosiljka dati koktelu posebnu notu. U nastavku vam donosimo pet laganih i osvježavajućih koktela koje vrijedi isprobati. Isprobajte koktele koji nose nazive hrvatskih znamenitosti i kulturne baštine, te uživajte u vrhunskom osvježenju.
Osvježavajući kokteli za vruće ljetne dane

Ako ne volite alkohol, postoje i recepti za bezalkoholne koktele čiji okus nije ništa lošiji od pravih koktela. Najpopularniji sastojak koji se koristi kod pripreme bezalkoholnih koktela je đumbir koji se kombinira s raznim voćem.

Mojito

Prvi na popisu je neizostavni Mojito. Mojito je lagani koktel koji dolazi kao pravo osvježenje u vrućim ljetnim danima, bilo da ste na bazenu, u kafiću pokraj mora ili u gradu. Kombinacija ruma i limete donosi odlično raspoloženje i osvježenje. Sastojci koji su vam potrebni za Mojito su:

Hugo

Hugo je koktel koji je na prvi pogled sličan Mojitu, no okusom je nešto slađi od Mojita. Hugo je lagani koktel čija je baza pjenušavo vino, stoga je odličan za ljetne dane i noći. U zadnje vrijeme Hugo je postao jedan od najpopularnijih ljetnih koktela. Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:

Sunset dream

Sunset dream je osvježavajući voćni koktel laganog okusa u kojem ćete moći uživati u svakoj prilici. Odličan je za ljubitelje gina jer se izvorno radi s Panarea Sunset ginom, a maline i ostali sastojci mu pružaju određenu dozu osvježenja. Za Sunset dream potrebno vam je:

Paloma

Koktel Paloma je omiljeno alkoholno piće diljem Meksika, a popularno je jer sadrži tequilu, uz to je odličnog okusa. Kombinacija voća koje ide u Palomu pruža spoj kojemu ne možete odoljeti. Naime, koktel Paloma vam istovremeno donosi slatke i kisele te gorke okuse, a za njegovu pripremu potrebno vam je sljedeće:

Prilikom dekoriranja koktela možete napraviti obrub od soli na čaši i dodati krišku crvenog grejpa, tako će koktel biti još privlačniji, a njegov neobičan okus u potpunosti će vas osvojiti.

Alkar

Alkar je koktel koji potječe iz Hrvatske a posvećen je sinjskim alkarima. Njegov okus će vas u potpunosti osvojiti. Odličan je za ljubitelje votke, a dekorira se uz korabu, borovnicu, naranču i koplje koje simbolizira alkare. Isprobajte Alkara kada se nađete u prilici, a ako poželite sami napraviti ovaj zanimljivi koktel potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za koji god koktel se odlučili, ne možete pogriješiti. Uz ove recepte, u ukusnim i osvježavajućim koktelima možete uživati i u svoja četiri zida. Stoga sljedeći put kada zovete prijatelje kod sebe, iznenadite ih laganim ljetnim koktelima koji će zadovoljiti sve ljubitelje koktela.
« Slatke činjenice o čokoladi Zabavne proljetne aktivnosti »